Two-Factor verificatie

Om de veiligheid te vergroten adviseren wij je om two-factor verificatie in te stellen.

De tweede factor zorgt voor een tweede verificatie via een aparte APP op je mobiele telefoon. Dit betekent dat je account niet alleen beveiligd wordt door je gebruikersnaam en wachtwoord, maar dat je een extra veiligheidscode nodig hebt om je bitcoins te versturen. Deze veiligheidscode wordt afgegeven door een App en is maar 30 seconden geldig.

Stappenplan instellen Two Factor of 2FA

Met de volgende stappen activeer je Two Factor factor:

1. Installeer een App op je telefoon
    Authy, Authenticator plus of Google Authenticator

2. Ga naar Bitmymoney en kies in je profiel voor 'instellen two factor'.
    Bewaar je herstelcode, bij voorkeur in een passwordmanager

3. Scan de QR-code met je App

4. Vul de code in die de App geeft op de website van Bitmymoney, hiermee koppel je de App aan je Bitcoinrekening

5. Klik op de link die je van Bitmymoney support (support@bitmymoney.com) ontvangt

Nu is Two Factor geïnstalleerd en zal om de code op je App gevraagd worden alleen bij versturen.
Je kunt inloggen, kopen en verkopen zonder dat om je 2FA-code gevraagd wordt.

1. Wat heb ik nodig?

Om Two Factor te kunnen gebruiken moet je een Authenticatie-App installeren op je mobiele telefoon. Er zijn meerdere mogelijkheden: Authy, Google Authenticator of Authenticator plus.  De apps zijn verkrijgbaar in de Google store (voor Android) en in de Apple store (voor iOS).

Bij Authy gelden de volgende zaken:

1. Aangezien Authy automatisch de herstelcode voor je bewaart, is de kans op verlies van toegang kleiner, bijvoorbeeld als je van telefoon wisselt.

2. Let op, als je de QR-code scant bij Authy wordt soms de volgende boodschap gegeven: Wrong code. Klik dan op 'done' of 'terug' of 'back'. De QR code is namelijk wel gescand en dan kun je door.

2. Instellen Two Factor

Bij je profiel kun je Two Factor verificatie activeren. Je profiel vind je rechtsbovenaan in je scherm na inloggen. Volg de instructies bij Two Factor verificatie. LET OP: Bewaar de herstelcode op een veilige plaats, je kunt hiervoor een passwordmanager gebruiken.

3. Gebruik van Two Factor

Wanneer je bitcoins verstuurt vanuit Bitmymoney, zal gevraagd worden om een Two-Factor code van 6 cijfers. Deze veiligheidscode kun je overnemen uit je Authy-app op je mobiel.
Bevestiging met 2FA-code komt in plaats van bevestiging met e-mail, die je gewend was zonder 2FA. Je kunt met 2FA dus ook nog sneller handelen, omdat je niet hoeft te wachten op het ontvangen van de mail.

Werking

Als Two Factor is ingesteld, wordt er bij versturen van bitcoins gevraagd om een extra code die je via je App krijgt op je mobiele telefoon.
Dit is een extra veiligheidsmaatregel bij versturen.

Overzetten 2FA op nieuwe telefoon

Met de App Authy kun je 2FA op meerdere apparaten gebruiken; Authy bewaart de herstelcodes automatisch voor jou.

Met de App Google Authenticator, moet je de herstelcodes zelf opslaan. Met de bewaarde herstelcodes kun je je 2FA-codes herstellen door op je nieuwe telefoon deze in te voeren in Google Authenticator.

Uitzetten 2FA of code kwijt

Als je Two Factor wilt uitzetten bij Bitmymoney, kun je dit zelf doen. De optie wordt getoond in je profielpagina. Om 2FA te deactiveren, is bevestiging met de code uit je authenticatie app nodig. Wees dus zuinig op je 2FA gegevens.

Als je de authenticatie app kwijt bent, is het uitzetten alleen mogelijk via persoonlijk contact met support. Je identiteit wordt vastgesteld door een persoonlijk telefoongesprek en het opsturen van een nieuwe selfie met je ID. Vervolgens zal support in overleg met je de 2FA verificatie uitzetten.